eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mi is részesedhetünk a makói gáz hasznából?

Lehet, hogy a budapesti tőzsdén is megjelenik a Falcon, annak a cégnek a kanadai anyavállalata, amely a makói földgázmező kitermelését tervezi. A cég ügyvezető igazgatója elmondta: előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a BÉT vezetésével.

A TXM Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádióban megerősítette, hogy fontolóra veszik a Falcon budapesti értéktőzsdén való megjelenését.

Ennél már előbbre is vagyunk, előkészítő tárgyalásokat folytattunk a BÉT felső szintű vezetőivel, és kölcsönösen megállapítottuk, hogy ígéretes lenne a lépés előkészítése - tette hozzá Szabó György.

Az üzletember nem kívánta kommentálni a makói gázkészlet nagyságával kapcsolatos találgatásokat, mert azok alapvetően befolyásolják a társaság értékét.

A Világgazdaság szerint a makói mező akár 1.500 milliárd köbméter gázt is rejthet, ami a jelenlegi fogyasztással számolva több mint száz évre lenne elegendő Magyarországnak.

Szabó György becslése szerint a kitermelési folyamat három hónap múlva kezdődik a munkához szükséges adatok összegyűjtésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×