eur:
391.24
usd:
366.45
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Karácsonyfafüzérek, amelyeket nem szabad megvenni

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség csak idén harminchatféle karácsonyi fényfüzért tiltott be, mert tűzveszélyesek vagy áramütést okozhatnak. Ezzel már több mint 150 olyan áru van, amely árusítását nem engedélyezi a hatóság. Szóvivőjük az InfoRádióban arról beszélt, hogy miről ismerhető fel az az áru, amelyet nem szabad megvenni.

Hálózatról üzemeltethető fényfüzéreket nem lehet az utcán árulni. Aki utcai árusnál lát ilyet, az biztos lehet abban, hogy a kereskedő legalább egy szabályt már megsértett.

Szintén tilos termékazonosító nélkül árulni a karácsonyi füzéreket. Ebből a címkéből derül ki, hogy honnan származik az áru - mondta Kathy Attila. Ha nem tudjuk, honnan hozták az árut, lehetőségünk sincs arra, hogy megjavíttassuk, ha meghibásodik.

Vásárlás előtt érdemes kibontani a termék dobozát, és alaposabban megnézni az árut.

Ha például a vezetéket borító műanyag néhány hajlítástól kifehéredik, az rossz minőségű szigetelésre utal. Az ilyen burkolat rövid használat után el is törhet.

Sok betiltott termékkel az volt a baj, hogy túl kicsi volt a dugója, amelyet nem lehetett úgy betolni a konnektorba, hogy az ember eközben ne érjen veszélyes részhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×