eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új vezető a Magyar Telekom élén

Christopher Mattheisent nevezte ki a Magyar Telekom igazgatósága a vállalat vezérigazgatójának, egyben javasolja a december 21-én tartandó közgyűlésnek, hogy az új vezetőt válasszák be a vállalat igazgatóságába. Az eddigi vezérigazgató, Straub Elek lemondott tisztségeiről.

A 45 éves Christopher Mattheisent 2002 és 2006 júniusa között a Magyar Telekom Vezetékes Szolgáltatások Üzletágának vezetője volt. Az angol anyanyelvű üzletember magyarul és németül is beszél.

Az eddigi vezérigazgató, Straub Elek lemondott tisztségeiről.

Straub Elek 1995-től a Magyar Telekom - korábbi nevén Matáv - vezérigazgatója, majd 1996-tól elnöke is a Magyar Telekom Csoportnak. Straub Elek 1999-ben az Év menedzsere magyarországi díját, 2000-ben az Év Vezérigazgatója díját kapta meg a feltörekvő országok kategóriában.

Straub Elek a gazdasági elemzők szerint a társaság balkáni leányvállalatainál történt számlázási botrányok miatt mondott le két évvel megbízatása lejárta előtt.

A Magyar Telekom igazgatósága megtárgyalta és a december 21-ei közgyűlés elé terjesztette a tavalyi pénzügyi évet lezáró jelentéseket és az osztalékfizetési javaslatot. Ennek alapján részvényenként 70 forint osztalékot, valamint a késedelmes kifizetés miatt 3 forint kompenzációt javasolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×