eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Átutazók és villámturisták - az idén 12 százalékkal többen voltak

Tizenkét százalékkal nőtt az egy napra Magyarországra látogató turisták száma, az elmúlt év azonos időszakához képest. A "villámlátogatások" jelentős bevételforrást jelentenek: a turizmus bevételeinek 25 százaléka ezekből származik. Fontos volna persze, hogy egyre többen jöjjenek hosszabb időre is Magyarországra, ám ehhez fejlesztésekre van szükség - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke.

Magyarország egy tranzitország, amit lehet előnynek is tekinteni, hiszen az átutazóban itt töltött egy-két nap alatt is költenek pénzt a külföldiek. Tovább növelik a "villámlátogatásra" érkezők számát a fapados légitársaságok olcsó jegyei miatt népszerűvé vált egy-két napos városlátogatások - mondta Niklai Ákos.

A Magyar Turizmus Zrt. elnöke szerint ezt a pozíciót ki kell használni, és meg kell őrizni, de mindenképpen törekedni kell arra, hogy a hosszabb időre érkező külföldiek köre is bővüljön, és a visszatérő vendégek mellett sikerüljön új vendégköröket is megszólítani, Magyarországra csábítani.

Ehhez azonban a turizmus kínálatának folyamatos bővítésére van szükség, elsősorban az egészségturizmus és a wellnessturizmus területén - hangsúlyozta Niklai Ákos.

A szakember kiemelte a konferenciaturizmus jelentőségét is, hiszen - mint mondta - a konferenciákra érkező vendégek egy nap alatt háromszor annyit költenek, mint az átlagos turista. Ráadásul Budapest már ma is az egyik legnépszerűbb konferenciavárosnak számít, a legkeresettebb helyek nemzetközi listáján a nyolcadik.

"A helyzetünket tovább erősítené, ha - a szakma kívánságának megfelelően - végre felépülhetne egy nagy, ötezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ Budapesten" - jegyezte meg Niklai Ákos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×