eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Veres az adóemelést védi

A pénzügyminiszter szerint az adóterhelés növekedése nélkül nem lehetett volna megoldani a költségvetési kiigazítást.

Veres János a KPMG által rendezett adókonferencián azt mondta, hogy az idei, módosított 10,1 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány jövőre 3,3 százalékponttal csökken; kétharmada a kiadáscsökkentésből, a fennmaradó rész pedig a bevételnövekedésből adódik.

Hozzátette: 2008-ban további 2 és fél százalékponttal mérséklődik a GDP-arányos deficit, és ez már teljes mértékben a kiadáscsökkenéshez kötődik.

A miniszter arról is beszélt, hogy az idén a költségvetésből 750 milliárd forintot fordítanak árkiegészítésekre, ez jövőre 150 milliárddal csökken, elsősorban a gyógyszerkiadások, illetve a gázár-támogatás mérséklésével.

Hangsúlyozta: 2007-ben a gáz esetében már a piaci ár érvényesül.

"Sajnos, ma Magyarországon nincs olyan egzakt mérési módszer, amely a szociális rászorultságot mindenki számára legitim módon képes lenne meghatározni" - fogalmazott Veres János.

Hozzáfűzte, hogy a gázár támogatásra jogosító adatlapban így nem szerepel olyan adatsor, amely a jövedelmi helyzeten kívül a család vagyoni helyzetéről kérne információt.

Ha a most kialakított gázár támogatási rendszerről kiderül, hogy egynémely helyen módosításra szorul, mert az igazságosság szempontjai sérülnek, akkor változtatni fog a kormány - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×