INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Veres az adóemelést védi

InfoRádió / MTI

A pénzügyminiszter szerint az adóterhelés növekedése nélkül nem lehetett volna megoldani a költségvetési kiigazítást.

Veres János a KPMG által rendezett adókonferencián azt mondta, hogy az idei, módosított 10,1 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány jövőre 3,3 százalékponttal csökken; kétharmada a kiadáscsökkentésből, a fennmaradó rész pedig a bevételnövekedésből adódik.

Hozzátette: 2008-ban további 2 és fél százalékponttal mérséklődik a GDP-arányos deficit, és ez már teljes mértékben a kiadáscsökkenéshez kötődik.

A miniszter arról is beszélt, hogy az idén a költségvetésből 750 milliárd forintot fordítanak árkiegészítésekre, ez jövőre 150 milliárddal csökken, elsősorban a gyógyszerkiadások, illetve a gázár-támogatás mérséklésével.

Hangsúlyozta: 2007-ben a gáz esetében már a piaci ár érvényesül.

"Sajnos, ma Magyarországon nincs olyan egzakt mérési módszer, amely a szociális rászorultságot mindenki számára legitim módon képes lenne meghatározni" - fogalmazott Veres János.

Hozzáfűzte, hogy a gázár támogatásra jogosító adatlapban így nem szerepel olyan adatsor, amely a jövedelmi helyzeten kívül a család vagyoni helyzetéről kérne információt.

Ha a most kialakított gázár támogatási rendszerről kiderül, hogy egynémely helyen módosításra szorul, mert az igazságosság szempontjai sérülnek, akkor változtatni fog a kormány - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018