eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A biztos pont: Bill Gates a leggazdagabb amerikai

Az idén is Bill Gates, a Microsoft alapítója áll a 400 leggazdagabb amerikai listájának élén 53 milliárd dolláros vagyonával a Forbes gazdasági magazin legújabb összeállításában. Az idei listára már csak milliárdosok kerülhettek fel.

Ismét Bill Gates a leggazdagabb amerikai a Forbes gazdasági magazin listája szerint. A Microsoft alapítója immár 13 éve vezeti a listát. Vagyonát 53 milliárd dollárra teszik.

Ismét a második helyen áll Warren Buffett nagybefektető, 46 milliárd dolláros vagyonával. Harmadik Sheldon Adelson kaszinótulajdonos, 20 milliárd dolláros vagyonnal, a negyediken az Oracle főnöke, Lawrence Ellison, 19,5 milliárddal.

A szupergazdagok klubjának két legfiatalabb tagja a Google kereső program létrehozói, a 33 éves Sergey Brin és Larry Page: 14-14 milliárd dolláros vagyonukkal a 12-ik, illetve 13-ik helyen állnak.

A Walton család továbbra is meglehetősen tehetősnek bizonyul, hiszen a legjobb tízben négyen is szerepelnek, ami nem csoda. hiszen a család a világ legnagyobb áruházlánca, a Wal-Mart tulajdonosa.

A 400 legtehetősebb amerikai vagyonát 1,25 ezer milliárd dollárra becslik, ez 120 milliárddal több, mint tavaly. Az idén először lett egy milliárd dollár a "belépő", tavaly még "csak" 900 millió dollár volt.

A milliárdosok közül legtöbben, 90-en Kaliforniában, 44-en New Yorkban élnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×