eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Több éves húst adott el az éttermeknek

Németországban a Zöldpárt helyettes frakcióvezetője súlyos börtönbüntetés kiszabását sürgette azokra, akik romlott hússal kereskednek. Az ellenzéki politikus egyúttal súlyos mulasztást vetett a fogyasztóvédelmi miniszter szemére. A német agrárszövetség elnöke pedig azonnali működési tilalom kimondását követelte azon húsgyárak esetében, amelyek nem friss áruval látják el vevőiket.

Berbel Höhn a Zöldpárt helyettes frakcióvezetője botrányosnak nevezte, hogy Horst Seehofer fogyasztóvédelmi miniszter nemrég még azzal büszkélkedett, hogy valamennyi hűtőházban ellenőrizték a hús minőségét és szavatosságát, most pedig kiderül, hogy egy müncheni húsgyárból csaknem 100 tonna romlott áru került forgalomba.

A cég nevét a hatóságok eddig nem hozták nyilvánosságra, holott az agrárszövetség elnöke már a hét végén követelte a tettesek megbélyegzését.

Javasolta azt is, hogy biztosítsanak védettséget azon alkalmazottak számára, akik felfedik a hatóságok előtt, ha élelmiszercégüknél átcímkézik a romlandó árut.

Az alkalmazottak ugyanis állásuk elvesztésétől félve nem tesznek feljelentést az észlelt törvénytelenségekről.

Tény, hogy egy müncheni nagykereskedő olyan húst szállított németországi és külföldi vevőknek, amelynek szavatossági ideje már négy éve lejárt.

Németországban elsősorban török, arab és görög étkezdéket látott el, amelyek főleg egybesütött, jutányos áron kínált lángolt sültet készítettek belőle.

Németországban az elmúlt évben sorozatban követték egymást a húsbotrányok. A leleplezéseket letartóztatás és vádemelés követte, de ennek ellenére folytatódott a húsáruk átcímkézése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×