eur:
393.27
usd:
368.05
bux:
65879.16
2024. április 24. szerda György

Igazi reformok helyett tűzoltás

A piacok a nagy ellátórendszerek reformját várják el a kormánytól - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Raiffeisen Bank elemzője. Sarkadi-Szabó Kornél szerint azonban azok a kiigazító intézkedések, amelyeket szombaton hoznak nyilvánosságra, inkább a tűzoltást szolgálják majd.

Arra a kérdésre, hogy létezik-e szakmai konszenzus a megszorító intézkedésekkel kapcsolatban, a gazdasági elemző megjegyezte: rövid távon nagyon sok lehetőség van a tűzoltásra, de a piacoknak a legfontosabb intézkedés a nagy elosztó rendszerek reformja lenne.

Egyelőre azonban nem számít igazi reformokra Sarkadi-Szabó Kornél, nem tartja ugyanis valószínűnek, hogy a reformok teljes tervezete kész lenne, amit szombaton, illetve hétfőn bejelentenek az az elemző szerint csak egy rövid távú tűzoltó csomag lesz.

Tőzsdék: zuhanás mindenhol

Trendfordulónak lehetünk tanúi a piacokon, jelenleg minden tőzsdepiacon visszaesés tapasztalható, a fejletteken is, és a feltörekvőkön is - mutatott rá Sarkadi-Szabó Kornél, annak kapcsán, hogy csütörtökön ismét nagyot esett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

A szakértő szerint a feltörekvő piacok esése azért látványosabb, mert azoknál az elmúlt években óriási volt a növekedés is.

A zuhanást az amerikai piacok indították el, és a jövő héten nyilvánossá váló fontos amerikai adatok, köztük a májusi inflációs adat újabb eladói hullámot gerjeszthet - tette hozzá a Raiffeisen Bank elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×