INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Igazi reformok helyett tűzoltás

Infostart / InfoRádió
A piacok a nagy ellátórendszerek reformját várják el a kormánytól - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Raiffeisen Bank elemzője. Sarkadi-Szabó Kornél szerint azonban azok a kiigazító intézkedések, amelyeket szombaton hoznak nyilvánosságra, inkább a tűzoltást szolgálják majd.

Arra a kérdésre, hogy létezik-e szakmai konszenzus a megszorító intézkedésekkel kapcsolatban, a gazdasági elemző megjegyezte: rövid távon nagyon sok lehetőség van a tűzoltásra, de a piacoknak a legfontosabb intézkedés a nagy elosztó rendszerek reformja lenne.

Egyelőre azonban nem számít igazi reformokra Sarkadi-Szabó Kornél, nem tartja ugyanis valószínűnek, hogy a reformok teljes tervezete kész lenne, amit szombaton, illetve hétfőn bejelentenek az az elemző szerint csak egy rövid távú tűzoltó csomag lesz.

Tőzsdék: zuhanás mindenhol

Trendfordulónak lehetünk tanúi a piacokon, jelenleg minden tőzsdepiacon visszaesés tapasztalható, a fejletteken is, és a feltörekvőkön is - mutatott rá Sarkadi-Szabó Kornél, annak kapcsán, hogy csütörtökön ismét nagyot esett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

A szakértő szerint a feltörekvő piacok esése azért látványosabb, mert azoknál az elmúlt években óriási volt a növekedés is.

A zuhanást az amerikai piacok indították el, és a jövő héten nyilvánossá váló fontos amerikai adatok, köztük a májusi inflációs adat újabb eladói hullámot gerjeszthet - tette hozzá a Raiffeisen Bank elemzője.

Kapcsolódó hang

Sarkadi-Szabó Kornél a tõzsdei trendfordulóról
 


Sarkadi-Szabó Kornél a kiigazításokról
 


A címlapról ajánljuk