eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bérmegállapodás a Budapest Airport dolgozóival

Megállapodást kötött a Budapest Airport vezetése öt reprezentatív szakszervezettel a bérfejlesztésről. Az egyezség rögzíti a vállalat átalakításának kereteit is, így a létszámcsökkentésre vonatkozó elképzeléseket, és a társaság egyes üzletrészeinek értékesítését.

A Budapest Airport kompenzációs csomagot biztosít az önkéntes alapon távozó munkatársaknak, míg az érdekképviseletek vállalták, hogy 3 évig nem sztrájkolnak.

A megállapodás nyomán a cég vezetése létrehoz egy bizottságot, mely a repülőtér dolgozóinak munkakörülményeit vizsgálja felül. Chris Woodruff, a vállalat vezérigazgatója elmondta: új tulajdonoskét komoly, konstruktív kapcsolatot építettek ki a szakszervezetekkel.

Kováts István, az érdekképviseletek tárgyaló delegációjának vezetője arról beszélt, hogy sikerült biztosítani a munkahelyek hosszú távú megőrzését.

A Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, amely az üzemanyag-kiszolgálási üzletág alkalmazottait, illetve a földi kiszolgálás dolgozóinak egy részét képviseli, nem írta alá a megállapodást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×