eur:
368.68
usd:
345.06
bux:
48385.88
2023. június 7. szerda Róbert

Fapados terminál Szingapúrban

Szingapúr Csangi repülőterén elkészült egy évi 2,7 millió utast fogadni képes fapados terminál, amelynek építését még 2004-ben határozták el, válaszul az olcsó utak növekvő számára.

A 27 millió dollárért felépült terminál a rendszerek tesztjei után március 26-án nyit, és a későbbiekben akár ötmillió utas fogadására is képes lehet.

A szingapúri közlekedési miniszter elmondta: a fapados légitársaságok máris a repülőtér forgalmának tíz százalékát adják és a térségben az ilyen jellegű járatok gyors növekedésére számítanak a következő néhány évben.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×