eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Védjegyet kapnak az árcsökkentő üzletek

Védjegyet készíttet a kormány, amely arról tájékoztatja a fogyasztókat, hogy melyik üzletben érvényesítik az 5 százalékpontos áfa-csökkentést. Az Országos Kereskedelmi Szövetséget nem tájékoztatták a tervről.

Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára az InfoRádióban elmondta: az, hogy egyes áruházláncok már az év vége előtt mérsékelték áraikat, azt bizonyítja, hogy az áfa-csökkentés helyes kormányzati lépés volt.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióból értesült a kormány tervéről, mint mondta: semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak ezzel kapcsolatban.

A kereskedőknek nincs semmilyen árcsökkentési kötelezettsége, így nem szerencsés bármilyen módon minősíteni a tevékenységüket - tette hozzá.

Vámos György szerint azért is furcsa ez az ötlet, mert a januári leárazások időszakában gyakorlatilag lehetetlen megállapítani, hogy a csökkenő árakban mekkora részt képvisel a csökkenő áfa-kulcs.

Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára szerint az éles verseny miatt a kereskedelmi láncok nem tehetik meg, hogy rövid időn belül visszaálljanak a korábbi árakra.

Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára közölte: minden internet-szolgáltatónál megjelenik az áfa-csökkentés hatása; két mobilszolgáltató teljesen, a harmadik pedig részben érvényesíti az 5 százalékos mérséklést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×