eur:
393.18
usd:
367.85
bux:
66029.88
2024. április 24. szerda György

Védjegyet kapnak az árcsökkentő üzletek

Védjegyet készíttet a kormány, amely arról tájékoztatja a fogyasztókat, hogy melyik üzletben érvényesítik az 5 százalékpontos áfa-csökkentést. Az Országos Kereskedelmi Szövetséget nem tájékoztatták a tervről.

Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára az InfoRádióban elmondta: az, hogy egyes áruházláncok már az év vége előtt mérsékelték áraikat, azt bizonyítja, hogy az áfa-csökkentés helyes kormányzati lépés volt.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióból értesült a kormány tervéről, mint mondta: semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak ezzel kapcsolatban.

A kereskedőknek nincs semmilyen árcsökkentési kötelezettsége, így nem szerencsés bármilyen módon minősíteni a tevékenységüket - tette hozzá.

Vámos György szerint azért is furcsa ez az ötlet, mert a januári leárazások időszakában gyakorlatilag lehetetlen megállapítani, hogy a csökkenő árakban mekkora részt képvisel a csökkenő áfa-kulcs.

Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára szerint az éles verseny miatt a kereskedelmi láncok nem tehetik meg, hogy rövid időn belül visszaálljanak a korábbi árakra.

Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára közölte: minden internet-szolgáltatónál megjelenik az áfa-csökkentés hatása; két mobilszolgáltató teljesen, a harmadik pedig részben érvényesíti az 5 százalékos mérséklést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×