eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Nyolc milliárdnyi igénylés a panelprogramra

A panelprogram december 30-ig meghosszabbított pályázatán szerdáig 7,96 milliárd forint támogatási igénnyel, 933 pályázatot vettek nyilvántartásba, ami 42.468 lakás felújítását jelentheti - mondta regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter. A Fidesz szerint a kormány nem oldotta meg a panelházakban élők gondjait, és csak a választások közeledtével kezdett foglalkozni a lakótelepeken élőkkel.

Kolber István hozzátette: a megvásárolt pályaművek alapján a pénteki határidőig összesen 1.431 pályázat beadása várható, ami 65.000 lakást érint, 12,1 milliárd forintos támogatási igénnyel. Utalt arra, hogy az idei keretből januárban 1,6 milliárd forint támogatásáról már döntöttek, ami 12 ezer panellakás felújítását jelenti.

Kolber István közölte: így a 2005-ben összesen beadott és eddig elbírált pályázatok 77.000 panellakás felújítására adnak lehetőséget, ami csaknem 250 ezer lakó energiaköltségeit csökkenti. A december 30-ig beadott pályázatokat legkésőbb 2006. március végéig szeretnék feldolgozni, elbírálni.

A Fidesz-frakció Otthonteremtési Műhelyének elnöke közölte: Kolber István "krónikus lelkiismeret-furdalásban szenved", mert a kormány elvonta a pénzeket az Orbán-kabinet által indított panelprogramtól.

Mádi László úgy vélekedett, hogy a kormány nem nyújt valódi segítséget a panelházakban lakóknak, hanem a következő kabinetre hárítja a probléma megoldását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×