eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

Új áruház nyílt Csepelen és Veszprémben

Megnyitott a csepeli és a veszprémi Tesco áruház szerdán és ezzel 52-re nőtt a cég hazai boltjainak száma, közölte a társaság az MTI-vel.

A csepeli Tesco tízezer négyzetméteres eladótérrel és mintegy 400 dolgozóval nyitotta meg kapuit, a veszprémi áruház csaknem ezer négyzetméter eladóterű, a dolgozók száma 25.

A csepeli hipermarket a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tart, és mintegy negyven-ötvenezer féle terméket kínál. Az áruház mellett közel 800 férőhelyes parkoló épült.

A veszprémi - az ország első, újonnan épült, kis méretű Tesco áruháza - mintegy négy-ötezer féle terméket árul, túlnyomó többségében élelmiszereket.

A Tesco néhány napja nyitotta újra, S-Market néven a Pagony utcai boltot, amelyet a budapesti XII. kerületi önkormányzattal kötött bérleti szerződés alapján november 3-án vett birtokba. A 200 négyzetméteres üzletben 3 ezer féle árucikket árusítanak.

Az áruházlánc korábbi közlése alapján az idén még négy áruházat nyit. Pécsett, Siklóson, Szarvason 3 és 10 ezer négyzetméter közötti alapterületű hipermarketeket, Tatabányán ezer négyzetméter körüli egységet adnak át az év vége előtt.

A Tesco Globál Áruházak Rt. az idén az első félévben 175,6 milliárd forint nettó forgalmat ért el, ami 15,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A társaság tavalyi éves bruttó árbevétele 415 milliárd forint volt, 17 százalékkal nőtt a 2003. évihez képest.

A Tesco 11 éves magyarországi működése során eddig 52 áruházat nyitott, jelenleg közel kétmillió vásárlót szolgál ki hetente. A társaság folyamatosan terjeszkedik: 2003-ban összesen 7, 2004-ben 9 áruházat nyitott, 2005-ben összesen 15-17 új áruház átadását tervezi.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×