eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Microsoft 1,7 milliárd dollárt fektet be Indiában

A Microsoft 1,7 milliárd dolláros beruházást és további 3 ezer munkahely létesítését tervezi Indiában a következő négy évben - jelentette be Bill Gates elnök. Ezzel 7 ezerre bővül a Microsoft által foglalkoztatottak száma Indiában.

A beruházásra szánt összeg jó részét a Microsoft kutatási-fejlesztési tevékenységének bővítésére fordítják a létrehozandó Bangalore-i központban. A társaság az idei év elején már létrehozott egy kutató bázist a dél-indiai Hyderabadban.

Az indiai látogatáson tartózkodó Bill Gates azt is bejelentette, hogy hamarosan kihozzák a Windows operációs rendszer Indiára tervezett változatát, ami kilenc indiai nyelven lesz hozzáférhető.

A Microsfot bejelentését megelőzően az Intel közölte, hogy a következő öt évben 1 milliárd dollárt fordít indiai érdekeltségének bővítésére. A Cisco Systems Inc. októberben jelentette be, hogy a következő három évben 1,1 milliárd dollárt fektet be Indiában.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×