Infostart.hu
eur:
388.05
usd:
329.23
bux:
0
2025. december 26. péntek István
Nyitókép: Dining Guide

A Pajta lett az Év étterme – lista

Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.

Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.

A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, "farm-to-table" koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű - emelte ki a zsűri.

A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben

  • a tatai Platán Gourmet,
  • a budapesti Rumour by Rácz Jenő,
  • az esztergomi 42 Restaurant,
  • a budapesti Salt,
  • a Babel Budapest,
  • a szintén fővárosi Essencia,
  • a villányi Sauska 48,
  • továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha,
  • Costes Downtown,
  • Spago by Wolfgang Puck és
  • Costes került még fel.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.

Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra. Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.

Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vegyes elmozdulással nyitott Amerika, pedig nagyon jó ómen a mai nap

Vegyes elmozdulással nyitott Amerika, pedig nagyon jó ómen a mai nap

Az amerikai részvénypiacok jó hangulatban zárták a karácsony előtti, rövidített kereskedési napot szerdán, amikor is az S&P 500 új napon belüli csúcsot ért el. A befektetők számára azonban az igazi ajándék december 26-án érkezhet, 1953 óta ugyanis mindössze hatszor zárt mínuszban ezen a napon az S&P 500 - hívta fel a figyelmet a MarketWatch. Az indexek most vegyesen állnak: a Dow 0,04%-os csökkenést mutat, az S&P 500 és a Nasdaq 0,05%-os pluszban van a kereskedés kezdete után 20 perccel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×