eur:
387.15
usd:
357.29
bux:
67957.08
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Facebook/Paris 2024

Újabb botrány van kibontakozóban az olimpia körül

Kísérteties hasonlóságot vélnek felfedezni a párizsi játékok hivatalos zenéje és egy jól ismert dallam között.

Ágyi poloskák, tiltakozó szakszervezetek és terrorfenyegetés – csak néhány a párizsi olimpiát körüllengő problémák közül. A játékok kapcsán most viszont egy újabb negatív hír futott be, ugyanis többen azzal a váddal álltak elő, hogy a hivatalos dalt a Jurassic Parkból plagizálták.

A hivatalos zenét, a „Parádé” című dalt múlt héten mutatták be, és az első hallgatás után sokan azonnal azt tették közzé a közösségi felületeken, hogy Victor Le Masne dallama feltűnően hasonlít John Williams 1993-as zenéjére. „Sokaknak volt az az érzésük, hogy már hallották ezt a dallamot, és úgy érezték, egyszerűen a Jurassic Park ikonikus zenéje ihlette a dalt” – írta a Ouest-France című lap.

„Fülbemászó, de vélhetően azért, mert a Jurassic Parkból lopták” – közölte valaki az X-en, míg mások már azzal viccelődtek, hogy milyen dinoszauruszokat milyen számokban lehetne megversenyeztetni az olimpián vagy éppen melyik lenne képes vinni a lángot.

Az olimpia szervezőinek hivatalos közlése szerint Victor Le Masne "lebilincselő zenei témát írt és komponált, finoman ötvözve a szimfonikus és az elektronikus hangzást, megtestesítve a 2024-es párizsi játékok dinamikus és egyetemes szellemiségét".

Le Masne nem reagált a vádakra, korábban viszont azt mondta, reméli, hogy "eredeti filmzenét tud létrehozni", amely "minden nemzedék emlékezetébe bevésődik".

Címlapról ajánljuk
Szlalomozhatott a motorcsónak - kiderült, mit tudnak már a hatóságok

Verőcei hajóbaleset
Szlalomozhatott a motorcsónak - kiderült, mit tudnak már a hatóságok

Bűnügyi felügyelet alá helyezte a Verőcénél történt több halálos áldozatot követelő hajóbalesetben részes szállodahajó cseh kapitányát a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán - közölte a Budapest Környéki Törvényszék honlapján szerdán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra  – Ukrajnai háborús híreink szerdán

NATO-országoktól sajátított ki egyoldalúan területeket Moszkva, megérkeztek a várva-várt nyugati szállítmányok a frontra – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Moszkva új rendeletet adott ki, amelyből kiderül, hogy Oroszország egyoldalúan lépett Finnországgal és a Litvániával közös balti-tengeri határ megváltoztatásában – írja a Kyiv Independent. Az orosz csapatok májusban újabb frontot nyitottak, Harkiv megyében is átlépték a határt, és fokozatosan haladtak előre a második legnagyobb ukrán város felé. A nyomulásukhoz hozzájárult, hogy az ukrán alakulatok súlyos ellátási hiányokat szenvedtek. A helyzet megszűnt a Reuters riportja szerint, ezért a jövőben sokkal nehezebb dolga lesz a támadóknak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×