eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: VasMag/Facebook

Újra működik a Bükk vadregényes csodája

A felsőtárkányi kísvasúton két évi szünet után lehet újrra utazni.

Az eredeti ütemterv szerint csak a 2021-es nyári szezont “hagyta volna ki” a Bükkben közlekedő felsőtárkányi kisvonat, ám még egy év kellett ahhoz, hogy megújult, komfortosabb körülmények között utazhassanak rajta a kirándulók – írja a Sokszínű Világ.

Június 3-án indult el a felújított, az Egererdő Erdészeti Zrt. által üzemeltetett Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút első menetrend szerinti járata. A „gördülő állomány” – két mozdony és 6 személyszállító kocsi – felújítása elkészült, a mozdonyok „klímabarát” elektromos rásegítést kaptak.

Júniusban szombaton és vasárnap, júliustól szerdán, csütörtökön és pénteken is elindulnak a járatok. Egy üzemnapon négy járat közlekedik a végállomásig és vissza. A felnőtt jegy egy útra 1200 forintba kerül, a retúrjegy 2000 forint.

Az útvonal a régi: Felsőtárkány, tópart – Egeres-völgy – Stimecz-ház és vissza.

A Bükk nyugati kapujában, Egertől alig néhány kilométerre gyönyörű természeti környezetben, 5 kilométer hosszon élvezhetjük az utazást.

Az üzemeltető reményei szerint ezek a fejlesztések több évtizedre garantálják a környezetbarát és biztonságos közlekedést a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton, mely a megállóhelyek attrakciófejlesztésével együtt minden korosztálynak tökéletes kirándulási lehetőséget kínálnak.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 08:05
×
×
×
×