eur:
389.8
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Nem átlagos melegfront érkezik - megmagyarázza mindezt az előrejelzés

Álcázott hidegfront után elvileg melegfront érkezik - de mint jelent mindez a gyakorlatban?

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, délutántól lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Eleinte északon, majd északkeleten, keleten helyenként kisebb eső valószínű. Napközben a jellemzően északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, időnként erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Péntekről szombatra, éjjel főleg a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -3 és +7, a maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Éjjel ismét terjeszkedik, sűrűsödik, vasárnap napközben zsugorodik, ritkul a köd, illetve a rétegfelhőzet. Fátyolfelhők is érkeznek, emellett hazánk nagyobb részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban -3, +6, a kora délutáni órákban 7, 13 fok valószínű.

Az álcázott hidegfrontra és a nem átlagos melegfrontra az előrejelző videóban adott magyarázatot a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×