eur:
389.62
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Megint jönnek az éjszakai mínuszok, szűnik viszont az eső

Hazánkban egyre inkább csökken a csapadékhajlam, ismét a napsütés kerül főszerepbe.

A mediterrán ciklon hazánkban jelentős csapadékot okozott, de mindez csak ízelítő ahhoz képest, amit az Appennini-, és a Balkán-félszigeten hagyott maga után - írta összegző és előrejelző videójához az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Honlapjuk szerint pénteken az északnyugati megyékben több órára kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult idő lesz, arrafelé majd csak késő délután kezd el északnyugat felől érdemben csökkenni a felhőzet. Elsősorban az ország délkeleti felén, harmadán lehet újabb hullámokban több helyen eső, zápor, de este inkább már csak a délkeleti határnál eshet, mindeközben gyengül a csapadék intenzitása. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombaton a köd feloszlása után általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, a déli megyék felett lehet a legtöbb fátyolfelhő napközben. Estétől ismét köd képződhet. Reggelig a déli megyékben néhol előfordulhat kisebb eső, napközben nem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, de az északi völgyekben, fagyzugokban -1, -4 fok is lehet. A csúcsérték 10 és 14 fok között alakul.

Vasárnapra virradó éjszaka kiterjedtebb ködös területek alakulhatnak ki. A köd nagy része napközben megszűnik. Napközben dél felől megnövekedhet a felhőzet, hosszabb napsütésre főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk. Elsősorban az ország déli felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -2 és +6 fok között alakul, de a fagyzugokban -3, -6 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 8, 13 fok várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×