eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Résztvevők a Generali Night Run Budapest futóversenyen a Friedrich Born rakparton 2019. augusztus 3-án. Az esemény a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa rendezvénysorozat része.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ezrek futhatnak szombat éjjel a belvárosban

Az egyéni indulókat három távra, a váltóban versenyzőket félmaratonra várják a szervezők.

Szombat éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt. Az immár hetedik alkalommal sorra kerülő prémium kategóriás verseny központja a Várkert Bazár, és az útvonal érinti többek között a pesti rakpartot, áthalad az Alagúton és átvezet a Budai Várnegyeden is.

A rendezők a szerdai közleményük szerint több mint 4000 futót várnak,

az egyéni indulók 6 vagy 9 kilométeren - idén teljesen új, fejlámpás és jelmezes bulifutamon is -, illetve félmaratonon vehetnek részt,

utóbbi távon váltóban is megmérethetik magukat. Noha az online nevezés múlt pénteken lezárult, személyesen még lehet jelentkezni a XIII. kerületi, Népfürdő u. 5/c. alatt található versenyirodában.

A viadal alatt délután ingyenes gyermekfutamot is rendeznek két távon, 500 és 1000 méteren.

A vírushelyzetre tekintettel több ponton kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a teszten átesett rendezők maszkban dolgoznak, a szintidőn belüli teljesítésért járó érmet pedig kezükbe kapják a futók.

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a "The Human Safety Net" nevű kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget. Ennek része egyebek mellett a korszerűsítés, eszközadományozás, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. Az eseményre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, illetve az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott lesz a rajtzónában.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×