eur:
394.48
usd:
369.79
bux:
65230.38
2024. április 19. péntek Emma
Andrej Babis cseh kormányfő felszólal a parlament ülésén, amelyen az ellenzék bizalmatlansági indítványt terjesztett a képviselőház elé a Babis vezette kétpárti koalíciós kabinet ellen Prágában 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ezek után ki cserélne a cseh kormányfő nejével?

De talán nem minden nő. Andrej Babis ugyanis felelevenített egy régi népszokást.

A cseh kormányfővel, Andrej Babissal előfordul, hogy vicces jelenetekbe keveri magát. Mint az Azonnali kiszúrta, így van ez húsvétkor is: Babis humorral vegyítve igyekszik felhívni a társadalom figyelmét, hogy felelősen viselkedjenek a koronavírus idején még húsvétkor is.

A videón az látható, amint Babiš és egykori titkárnője, 2017 óta felesége, Monika egy egészen a pogány időkig visszamenő szerepjátékot elevenítenek fel: Babiš egy sarok mögül előugorva ostorral kezdi el üldözni feleségét. A hagyomány szerint az ostor elűzi a rossz szellemeket és a betegséget, illetve egészséget és termékenységet hoz a házhoz. Mindeközben Babiš egy cseh tojáskérő versikét kántál.

Csakhogy ez az ostor most – a koronavírus alatti távolságtartás jegyében – szigorúan két méter hosszú, és a rituális kergetőzés is csak szájmaszkban történhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×