eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Időzített bombákat találtak a népszerű androidos alkalmazások között

Több mint tucatnyi olyan, fertőzött alkalmazást azonosítottak a Play áruházban, amelyek egy ideig jól működnek, és csak utána kezdik meg káros tevékenységüket.

Tizenhét olyan androidos alkalmazást talált a Play áruházban a Bitdefender, amelyekbe bújtatott reklámokat ágyaztak készítőik - írta a hvg.hu. A háttérben megjelenő hirdetések azért problémásak, mert képesek gyorsabban meríteni a készüléket.

Trükkösen működő kártékony kódokról van szó, a letöltött programok ugyanis két napig kifogástalanul működnek, és csak utána kezdik szórni a reklámokat.

Olyan népszerű szolgáltatásokat kínálnak ezek az appok, mint a fájlkezelés, a szkennelés, a háttérkép-készítés és az időjárás-előrejelzés - a cél természetesen az, hogy minél több felhasználó telepítse a fertőzött programokat.

A Google már letörölte az érintett programokat a Play áruházból, de a felhasználók készülékein még ott lehetnek:

Car Racing 2019
4K Wallpaper (Background 4K Full HD)
Backgrounds 4K HD
QR Code Reader & Barcode Scanner Pro
File Manager Pro - Manager SD Card/Explorer
VMOWO City: Speed Racing 3D
Barcode Scanner
Screen Stream Mirroring
QR Code - Scan & Read a Barcode
Period Tracker - Cycle Ovulation Women's
QR & Barcode Scan Reader
Wallpapers 4K, Backgrounds HD
Transfer Data Smart
Explorer File Manager
Today Weather Radar
Mobnet.io: Big Fish Frenzy
Clock LED

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×