eur:
392.15
usd:
366.32
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Alkoholszonda egy rendőr kezében Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Elfogyott a rendőrök türelme Pest megyében, azonnal fogdába kerülhetnek a sofőrök

Akinél a szonda a nullánál nagyobb légalkohol-koncentrációt jelez, azt 0,25 ezrelék alatt szabálysértési, afölött bűnügyi őrizetbe veszik. Az ittas vezetéssel meggyanúsított sofőröket az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok.

Ittas vezetésen ért járművezetőket állítottak elő szombaton a rendőrök a Ceglédi Járásbíróságra. Egyikük, egy 36 éves férfi szervezetében január elsején a szonda a légalkohol-koncentráció bűncselekményi határának több mint ötszörösét mutatta. A másik, 36 éves férfi is részegen vezetett újév napján. Körülbelül két üveg bort ivott meg, mielőtt motorra ült. A Ceglédi Rendőrkapitányság mindkét ittas vezetőt őrizetbe vette, és már el is ítélte őket a bíróság.

"A Ceglédi Járásbíróság egyiküket egy év, a másikat egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkettőjük büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette, valamint másfél, illetve kettő és fél évre eltiltotta őket a közúti járművezetéstől" - mondta Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az M1 Híradójában.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hangsúlyozta, hogy az, aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak” – tette hozzá a szóvivő.

Jagusztin Tamás arról is beszélt, hogy a járási ügyészség minden esetben partner a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×