eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Vaddisznók úsztak be a Hajógyári-szigetre

Egy egész vaddisznócsalád úszott be a budapesti Hajógyári-szigetre. Egyikük egy, a gazdájával sétáló vizslát is megtámadott. Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletének igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: befogóketreceket helyeztek el, csalival.

Rácz Ferenc Péter, Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletének igazgatója hihetetlen esemény miatt kellett, hogy kimenjen a Hajógyári-szigetre pénteken: egy egész vaddisznócsalád jutott be a szigetre a Dunán keresztül, az egyik állat egy kutyát is megtámadott.

Mint a felügyeleti igazgató az InfoRádiónak elmondta, az önkormányzat szerződött állatbefogói és vadászok is vele tartottak, "egy egész kontingens".

Az első keresési kísérlet kudarcba fulladt,

csak túrásokat találtak a szigeten, második lépésként viszont befogóketreceket is kiraktak, csalival. Addig is, amíg elfogják a vadakat, járókelőkkel, kutyasétáltatókkal beszélnek a szakemberek.

Összesen egy kocáról, egy kanról és két kismalacukról tudnak a szakemberek, de a kan jámbornak tűnik az első információk alapján, és a koca is csak a kicsinyeit védi, ezért mart meg egy sétáltatott vizslát is.

Feltételezések szerint a K-híd környékén juthattak be a szigetre a disznók, ott a legsekélyebb a víz, de hogy odáig hogy jutott el Budán, arról fogalmuk sincs a szakembereknek sem.

A megoldás majd az lehet, hogy elkerítik azt a részt, ahol a disznók lehetnek. Addig is a szakemberek hangsúlyozzák, hogy

nem veszélyes a Hajógyári-sziget, de azt tanácsolják a kutyásoknak, hogy pórázon vezessék kedvenceiket,

és hangosabbak is lehetnek ezúttal a kelleténél, hogy a vaddisznók idejében észlelhessék a jövetelüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×