eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook

Tényleg beindul a nyaralóhajózás a Tisza-tavon

Jövő májusban elindul a nyaralóhajózás a Tisza-tavon - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A nyaralóhajózási program kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a fejlesztések részeként összesen 12 új kikötőt építenek a következő egy évben.

A flotta első tíz hajója már rendelkezésre áll, jelenleg a próbaüzem zajlik. A program jövő májusi "éles" elindítására újabb tíz, európai viszonylatban is versenyképes műszaki színvonalat és felszereltséget képviselő vízi jármű beszerzését tervezik - mondta Kisköre új kikötőjének átadásán Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki arról is beszélt, hogy az új szolgáltatástól a turizmus fellendülését várják.

"Ezek a legmodernebb, legjobban felszerelt hajók, és nagyon bízunk benne,

hogy amikor a következő évi szezon elindul, akkor már nemcsak ez a tíz hajó, hanem a következő tíz hajó is itt lesz.

Abban is nagyon bízunk, hogy a következő esztendőben ezek a hajók már jó kihasználtsággal fognak működni" - mondta újságírók előtt Révész Máriusz.

A fejlesztések részeként összesen 12 új kikötőt építenek a következő egy évben - mondta az InfoRádiónak Petényi Mirkó, a nyaralóhajózási program kommunikációs igazgatója.

"Elkezdtük építeni a nyaralóhajók számára készülő báziskikötőt, ami a jövő év szeptemberére lesz készen. Ez a báziskikötő hivatott arra, hogy kiszolgálja a hajókat, e mellé fog épülni egy téli tároló, illetve a szervizközpont, ahol a karbantartást tudjuk végezni.

A báziskikötőben helyet fog kapni egy vízirendészeti központ is, illetve egyéb kiszolgálólétesítmények, minden hajós, kenus, kerékpáros turista számára is."

Tokajban is épül majd egy báziskikötő, szintén 2020 második felére, illetve további tíz kisebb kikötő is elkészül, ez utóbbiak már jövő nyárra rendelkezésre állnak az ígéretek szerint.

A Tisza-tavi nyaralóhajózás beindításának feltételeit megteremtő fejlesztéssorozat teljes költségvetése meghaladja a 4,5 milliárd forintot, melyet teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszíroz a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×