INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

tisza-tó

nyaralóhajózás

révész máriusz

tokaj

Tényleg beindul a nyaralóhajózás a Tisza-tavon

Tényleg beindul a nyaralóhajózás a Tisza-tavon

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám

Jövő májusban elindul a nyaralóhajózás a Tisza-tavon - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A nyaralóhajózási program kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a fejlesztések részeként összesen 12 új kikötőt építenek a következő egy évben.

A flotta első tíz hajója már rendelkezésre áll, jelenleg a próbaüzem zajlik. A program jövő májusi "éles" elindítására újabb tíz, európai viszonylatban is versenyképes műszaki színvonalat és felszereltséget képviselő vízi jármű beszerzését tervezik - mondta Kisköre új kikötőjének átadásán Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki arról is beszélt, hogy az új szolgáltatástól a turizmus fellendülését várják.

"Ezek a legmodernebb, legjobban felszerelt hajók, és nagyon bízunk benne,

hogy amikor a következő évi szezon elindul, akkor már nemcsak ez a tíz hajó, hanem a következő tíz hajó is itt lesz.

Abban is nagyon bízunk, hogy a következő esztendőben ezek a hajók már jó kihasználtsággal fognak működni" - mondta újságírók előtt Révész Máriusz.

A fejlesztések részeként összesen 12 új kikötőt építenek a következő egy évben - mondta az InfoRádiónak Petényi Mirkó, a nyaralóhajózási program kommunikációs igazgatója.

"Elkezdtük építeni a nyaralóhajók számára készülő báziskikötőt, ami a jövő év szeptemberére lesz készen. Ez a báziskikötő hivatott arra, hogy kiszolgálja a hajókat, e mellé fog épülni egy téli tároló, illetve a szervizközpont, ahol a karbantartást tudjuk végezni.

A báziskikötőben helyet fog kapni egy vízirendészeti központ is, illetve egyéb kiszolgálólétesítmények, minden hajós, kenus, kerékpáros turista számára is."

Tokajban is épül majd egy báziskikötő, szintén 2020 második felére, illetve további tíz kisebb kikötő is elkészül, ez utóbbiak már jövő nyárra rendelkezésre állnak az ígéretek szerint.

A Tisza-tavi nyaralóhajózás beindításának feltételeit megteremtő fejlesztéssorozat teljes költségvetése meghaladja a 4,5 milliárd forintot, melyet teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszíroz a kormány.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó hang

Nyaralóhajózás a Tisza-tavon: jövőre indul
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018