eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Az első nyaralóhajó az Utazás 2019 kiállításon, a Hungexpón 2019. február 21-én. A Nicols Estivale Octo típusú nyaralóhajó 8-10 személy szállítására és egyben szállására alkalmas. A gyártó idén még további 9, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felső-Tisza vidékére, ami várhatóan felpezsdíti a régió idegenforgalmát.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Nyaralóhajók érkeznek a Tisza-tóra

Megérkezett az első nyaralóhajó Magyarországra. A 10 személy szállítására és egyben elszállásolására alkalmas hajón kívül a francia gyártó idén még további 10, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felső-Tisza vidékére. A próbaüzem idén indul, és a tervek szerint a vízi járművek jövőre állnak forgalomba. A beszerzésre és ezzel összefüggő kikötőfejlesztésre 4,5 milliárd forint áll rendelkezésre – tájékoztatta az InfoRádiót az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A most megérkezett jármű a legnagyobb azok közül, amelyek Magyarországon működni fognak: 8 személyes, 4 hálókabinos – mondta Révész Máriusz, hozzátéve: két fürdőszoba, egy konyha és étkező is található benne. A kabinból és a hajó tetejéről is kormányozható.

A kormánybiztos kiemelte: a nyaralóhajózást először a Tisza-tó, Felső-Tisza és a Bodrog környékén vezetik be. Révész Máriusz elismerte: bár gyönyörű a természeti környezet és rengeteg kulturális emlék is található a térségben, mégis aggódtak azon, hogy a gyönyörű francia és holland vidékekkel mennyire lesz versenyképes az ország. A hajós cég azonban megnyugtatta a magyar felet, hogy

ilyen szép, érintetlen környezetben kevés helyen lehet hajózni Európában

– tette hozzá.

A hajóépítő cég – Constructions Nautiques Nicol’s Yacht – ráadásul nem csak a gyártást vállalta, a magyar helyszín ugyanis bekerül majd a vállalat katalógusába és a jegyvásárlási rendszerébe.

Az idei csupán próbaév lesz, hiszen a kikötőkkel kapcsolatos beruházások akadályokba ütköztek: a múlt héten a MAHART Zrt. érvénytelennek nyilvánította az ezzel kapcsolatos közbeszerzést, hiszen a tervezettnél lényegesen magasabb árajánlatok érkeztek be – tájékoztatott Révész Máriusz, hozzátéve: így feladatokra bontva 5 közbeszerzést írnak majd ki. Május végére 10 hajó érkezik hazánkba, a kikötők azonban csak részlegesen lesznek kész – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Révész Máriusz bízik benne, hogy jövő évben már birtokba vehetik a turisták a nyaralóhajókat. Az idei évben 10, 2020 tavaszán még egyszer ennyi jármű érkezik majd hazánkba. A teljes beruházás 4,5 milliárd forintba kerül, melynek csupán kisebbik része a hajók beszerzése, az összeg nagyobbik fele az infrastruktúra kiépítésére megy majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×