eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Két évig még biztosan tilos lesz a legendás partra lépni

A meseszép thaiföldi Maya-öböl, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi filmből vált világhírűvé, igyekszik kiheverni a turisták rohamát.

A Phi Phi-sziget déli részén fekvő, sokáig felfedezetlen strandot tavaly júniusban zárták le négy hónapra, hogy a turistaáradat által tönkretett élővilág regenerálódhasson. Az újranyitást azonban végül meghatározatlan időre elodázták, hogy időt adjanak az ökoszisztéma újjáépülésére.

A Maya Bay még két évig zárva marad, hogy helyreállhasson az öböl tömegturizmus által tönkretett természeti környezete - jelentette be csütörtökön a nemzeti parkok igazgatósága.

A hatóságok az októberre tervezett újranyitás elhalasztásakor azt közölték, hogy akár évekre is szükség lehet a korallzátonyoknak, a mangroveligeteknek és magának a homokos strandnak a teljes felépüléséhez. A régionális turisztikai szövetség indokolatlannak nevezte és nehezményezte "a turizmus szívének" további két évre történtő lezárását.

A környező tengerparti üdülőhelyekről naponta hatezren keresték fel az érintetlen öblöt azóta, hogy 2000-ben világszerte bemutatták a Leonardo DiCaprio-féle filmet. Az újranyitás után korlátozni fogják a látogatók számát az öbölben, ahol motorcsónakok sem horgonyozhatnak többé.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×