eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Kerékpárutak épülnek: egy év múlva kész lesz a Tisza-tó-kör

150 milliárd forintot fordítanak a kerékpárutak fejlesztésére az elkövetkezendő négy évben - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Korábban nem látott összeget fordít a kormány kerékpárutak fejlesztésére - közölte az InfoRádióval Révész Máriusz aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Ez összegszerűen azt jelenti, a következő négy évben 150 milliárd forintot fordítanak a célra.

Mivel nagyon kevés adat áll rendelkezésre arról, hogy országszerte hol van a leginkább szükség infrastruktúrafejlesztésre, a kormánybiztos megrendelt egy országos, nagy forgalomszámlálást 95 helyszínen. 19 megyében építettek ki forgalomszámláló berendezéseket, amelyek 24 órán keresztül dolgoznak. A következő években további számlálókat telepítenek, az ezekből nyert adatok alapján határozzák meg a fejlesztések további irányát.

Mint elmondta,

folyamatban van a Tisza-tavat megkerülő út hiányzó 8 kilométeres szakaszának befejezése, itt három hidat kell építeni, 2019 év végén átadják.

A Budapest-Balaton út tervei engedélyezési fázisban vannak, 2019-ben pedig kiírják a közbeszerzést, és kezdhetik is építeni - ezzel párhuzamosan a Balaton-kör kritikus szakaszai is megújulnak.

További szakaszokat kap a Rajka-Budapest EuroVelo 6-os kerékpárút is, és sok olyan út vonalának előkészítésébe is belekezdenek, ahová 2021 táján kerül majd aszfaltcsík - ismertette Révész Máriusz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×