INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

kerékpárút

révész máriusz

bicikli

Kerékpárutak épülnek: egy év múlva kész lesz a Tisza-tó-kör

Kerékpárutak épülnek: egy év múlva kész lesz a Tisza-tó-kör

150 milliárd forintot fordítanak a kerékpárutak fejlesztésére az elkövetkezendő négy évben - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Korábban nem látott összeget fordít a kormány kerékpárutak fejlesztésére - közölte az InfoRádióval Révész Máriusz aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Ez összegszerűen azt jelenti, a következő négy évben 150 milliárd forintot fordítanak a célra.

Mivel nagyon kevés adat áll rendelkezésre arról, hogy országszerte hol van a leginkább szükség infrastruktúrafejlesztésre, a kormánybiztos megrendelt egy országos, nagy forgalomszámlálást 95 helyszínen. 19 megyében építettek ki forgalomszámláló berendezéseket, amelyek 24 órán keresztül dolgoznak. A következő években további számlálókat telepítenek, az ezekből nyert adatok alapján határozzák meg a fejlesztések további irányát.

Mint elmondta,

folyamatban van a Tisza-tavat megkerülő út hiányzó 8 kilométeres szakaszának befejezése, itt három hidat kell építeni, 2019 év végén átadják.

A Budapest-Balaton út tervei engedélyezési fázisban vannak, 2019-ben pedig kiírják a közbeszerzést, és kezdhetik is építeni - ezzel párhuzamosan a Balaton-kör kritikus szakaszai is megújulnak.

További szakaszokat kap a Rajka-Budapest EuroVelo 6-os kerékpárút is, és sok olyan út vonalának előkészítésébe is belekezdenek, ahová 2021 táján kerül majd aszfaltcsík - ismertette Révész Máriusz.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Kerékpárutak fejlesztése 150 milliárdból
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018