INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

magyar kerékpárosklub

lánchíd

clark ádám tér

széchenyi istván tér

józsef attila utca

kerékpár

közlekedés

Szakmai ajánlatot tett a fővárosnak a Magyar Kerékpárosklub

Infostart

Budapest közepéről van szó: a Lánchíd budai és pesti oldaláról. Így nézne ki a Budapest Szíve Programhoz idomuló végleges forma.

Az április 28-i nagyszabású kerékpáros felvonulás (I bike BP) ténye talán kicsit elhomályosítja a bringások közlekedési célú követelései mögötti tartalmat. Ismert, a felvonulás célja a kiáltványszerűen kiadott 12+1 pont teljesülése.

Mivel a fővárosban kerékpározók egyik legnagyobb nehézsége a Duna két partja közötti közlekedés, a Magyar Kerékpárosklub nyilvánosságra hozta a Lánchíd két oldalával kapcsolatos, minden részletre kiterjedő, szakmai terveit.

A terv legfontosabb eleme, hogy

kerékpársávot kérnek a csökkentett átmérőjű budai Clark Ádám és a pesti Széchenyi térre, valamint József Attila utcára,

amit műszakilag akár még a Lánchíd - Magyar Kerékpárosklub által nem támogatott - autóforgalmi megtartása mellett is ki lehet alakítani.

A közlekedésszakmai munkában látható: teljesen újragondolták a pesti hídfőt, így a pesti bazilikától gyalogosan szabályosan el lehetne jutni a jelenleg kihasználatlan zöldterületre, ami nem lenne körbezárva az autóforgalommal, ami így leegyszerűsödve közlekedhetne a József Attila utca és a Lánchíd között.

A Kerékpárosklub a BKK madártávlati terve alapján, és a meglévő struktúra megtartásából kiindulva is készített javaslatot a gyalogos és kerékpárosbarát környezet kialakítására.

Mint a megjelenítésen látszik, Pesten is létesülne körforgalom, amit kétirányú kerékpársáv vehetne körbe.

Itt pedig a József Attila utcai tervek láthatóak.

Budán ugyanígy kihasználatlan a Clark Ádám tér terjedelmes közepe, és mivel nagyon valószínű, hogy az Alagútban "fölfelé" kerékpársáv, "lefelé" bringás nyom lesz, a téren is meg kell oldani a kétkerekűzők áthaladását.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018