INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

magyar kerékpárosklub

i bike budapest

kerékpár

közlekedés

felvonulás

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás a Lánchídon 2017. április 22-én.

Előállt 12 pontjával a Magyar Kerékpárosklub

Infostart

A bringások azt ígérik, bármelyik főpolgármester-jelölt programjával összeilleszthető mindaz, amit javasolnak.

Több tízezer résztvevőt várnak az idei ötödik I bike Budapest felvonulásra - 4 hídra, 2 rakpartra és az Andrássy útra, margitszigeti kezdőponttal -, amelynek célja a Magyar Kerékpárosklub 12 pontjának megvalósítása - közölte az Infostarttal a kerékpáros érdekképviselet. A felvonulás egy városligeti bringaemeléssel ér véget.

A felvonuláson külön kisgyerekes szekciót is indítanak, és utcazenészek is várják a résztvevőket - fél nap alatt több mint 5000-en jelölték vissza az eseményt a Facebookon, ahol minden részlet megtalálható.

A 12 pont a következő:

 1. A belváros bringautas összekötése a külvárosokkal (részletekkel).
 2. Épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton!
 3. A Lánchíd átadása az akadálytalan tömegközlekedés, kerékpáros, gyalogos, motoros közlekedés és taxik számára, kerékpársávval a hídfőkben és a József Attila utcán!
 4. Kétoldali kerékpársáv a Bajcsy-Zsilinszky úton!
 5. Lakóövezetek tehermentesítése a 30-as zónák és lakó-pihenő övezetek kiterjesztésével, forgalomlassító és csillapító módon!
 6. Kerékpáros tengely kialakítása a Váci úti irodafolyosón a Nyugati tér és a Duna Plaza között!
 7. A Petőfi-híd felújítása kerékpársávokkal!
 8. Érjen össze a Bartók Béla út két végén már megépült kerékpársáv.
 9. Induljon kerékpártároló-építési program! Új kerékpártárolók a legjobban hiányzó, népszerű úti céloknál, közintézményeknél, tömegközlekedési átszállóhelyeknél. Kisebb bürokráciát és ingyenes köztérhasználatot a lakossági kezdeményezéseknek!
 10. Hatékonyabb karbantartást: több forrást, gyorsabb intézkedést, tartós javításokat a lakossági panaszok kezelésére, kerékpárutak lezárásánál tájékoztatás és terelőutak kijelölése!
 11. Népszerűsítés és oktatás: induljanak pozitív hangvételű szemléletformáló és oktató kampányok, épüljenek új tanpályák gyerekeknek!
 12. Felhasználóbarát Bubit: jobb minőségű kerékpárokat, XXI. századi ügyintézést, lakossági promóciót, az állomások sűrítését, bővítését!

  +1: Kerékpárral is biztonságos Nagykörutat és Rákóczi utat!

A Magyar Kerékpárosklub biztos abban, hogy a fenti listát bármelyik főpolgármester-jelölt beépítheti programjába. "Tavaly is többen ültek kerékpárra Budapesten mint egy évvel korábban. Reprezentatív kutatásunk szerint a budapesti felnőttek 16 százaléka hetente kerékpározik, és pártokon átívelő, elsöprő támogatása van a biciklis fejlesztéseknek" - közölte a klub

A vonulás főszervezőinek célja, hogy a felvonulás a lehető legkevésbé akassza meg a várost. 400 önkéntes rendező jelentkezését várják, akik biztosítják a tömegközlekedés, a gyalogosok és több helyen az autók áthaladását.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018