INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

tisza-tó

kerékpár

turizmus

Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.

Érdekes dolgok derültek ki a Tisza-tó látogatóiról

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Rohamosan nő a Tisza-tó népszerűsége a kerékpárosok körében, ennek hátteréről akartak még többet megtudni.

A kerékpáros turizmus valósággal "rácuppant" a Tisza-tóra, a biciklisták számát tíz éve figyelemmel kíséri a helyi vízügy, és - a kiskörei vízlépcsőt átlépve - kérdőívet is kitöltetett velük az elmúlt két esztendőben - ennek eredményét publikálták most a Szoljon.hu portálon.

A cikkből kiderül, évente tízezrével nő az oda látogató kerékpáros turisták száma, 2018-ban 50 ezren vették célba a ma már körbebiciklizhető tavat.

A válaszadók kétharmada szerint volt jó a bringaút burkolatának minősége, de már "csak" 85 százaléknyi a környezettel elégedettek aránya a korábbi 90 után.

A legtöbben (80 százalék) májustól szeptemberig mennek oda, a megkérdezettek körülbelül hetven százaléka körbe is tekeri a Tisza-tavat.

A hiányosságok között a vízvételi és mosdóhasználati lehetőségek számát, illetve a Poroszló és Tiszafüred közötti veszélyes útszakaszt említették - ezen a szakaszon épp építik a bringautat.

A látványosságok közül a kiskörei víz­lép­cső nyert, a kiskörei hallépcső és a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum előtt.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018