eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Visszatérnek a hajnali fagyok

Felhős, csapadékos és szeles időjárás várható a jövő hét első felében. A hét közepén hajnalban fagyokra is számítani kell, felmelegedés csütörtöktől várható.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig egy ciklonrendszer alakítja, felhős időre van tehát kilátás. Hétfőre átkerülünk a ciklon hátoldalára, emiatt elkezdődik északnyugat felől a hideg levegő beáramlása.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti jelleggel és rövid időszakokra vékonyodhat el, csökkenhet a felhőzet. Éjszaka és hétfőn napközben a déli országrészben van esély tartósabb felhőzetcsökkenésre. Elszórtan lehet záporokra számítani, északkeleten néhol zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Hétfőn a Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 13, 19, nyugaton 9, 12 fok között alakul.

Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte a Dunántúl nyugati felét kivéve többfelé, majd napközben egyre inkább csak keleten várható eső, zápor. Éjszaka, illetve hajnalban az Észak-Dunántúl magasabban fekvő tájain havas eső, hózápor sem kizárt.

Az északi szél nagy területen megerősödik, a Dunántúl északi felén és északkeleten viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Szerda hajnalban újra fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, -2-5, csütörtökön -1-8 fokra lehet számítani. Csütörtöktől várható felmelegedés, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 20 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×