INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Van, ahol ingyen eltávolítják a rákot okozó mellimplantátumokat

InfoRádió / MTI
Térítésmentes műtétet ajánl fel a venezuelai egészségügyi kormányzat az érintett nőknek a francia gyártmányú PIP-mellimplantátumok eltávolítására.

A francia Poly Implant Prothese cég szilikonbetétével élő nők adott kórházakban jelentkezhetnek plasztikai beavatkozásra, amely azonban csak az implantátum eltávolítását jelenti, az újabb betétek elhelyezése nem térítésmentes.

"Ezek a páciensek kockázatnak vannak kitéve" - mondta Eugenia Sader egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy a beavatkozást nem szükséges sürgősséggel elvégezni, tetszés szerinti időpontban kereshetik fel a nők a kórházakat.

Jose Horacio Aboudib, a brazil plasztikai sebészek szövetségének elnöke ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy eltávolítaná az implantátumokat azoknál a pácienseknél, akik ezt kérik, de nem látja szükségét, hogy mindenki műtétre menjen.

Argentínában egy 50 nőből álló csoport kedden perrel fenyegette meg plasztikai sebészeit, ha nem cserélik ki ingyen a tökéletlen francia implantátumokat. A csoport vezetője, Virginia Luna ügyvéd - akinek magának is PIP-szilikonbetéte van - elmondta, hogy öt kliense már peren kívüli megegyezésben elérte az ingyenes cserét. Amennyiben a többieknél ezt nem sikerül elérni, perre mennek - tette hozzá.

Az, hogy a venezuelai ingyenes eltávolítás hány nőt érintene, csak közelítőleg adható meg. Az országban évente 35-40 ezer mellnagyobbító műtétet végeztek el, többségét PIP-implantátummal.

A címlapról ajánljuk