eur:
389.26
usd:
361.43
bux:
68381.43
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ég az erdő Telki és Budajenő között

Újra lángra kapott az erdő a Pilisi Parkerdőben, Telki és Budajenő között - közölte Lomniczi Gergely szóvivő. A nehezen járható hegyoldalban hétfőre virradóra égett le közel egy hektárnyi fenyves, amit a felerősödő szél a ma délutáni órákban újra begyújtott.

A tűzoltók és az erdészek ismét közel egy hektáron viaskodnak a lángokkal, amik már a fiatal, őshonos fajokból álló erdőket veszélyeztetik. A hétfő óta folyamatos tűzőrségnek köszönhetően az oltás azonnal megkezdődött, az erős szél és a rossz terepviszonyok azonban jelentősen nehezítik a helyzetet. A kár mértéke egyelőre nem becsülhető meg.

A tüzet az első vizsgálatok szerint a hétvégén a tűzgyújtási tilalom ellenére gyújtott, és el nem oltott tábortűz okozta. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért ismételten felhívja a figyelmet az érvényben lévő tűzgyújtási tilalomra, melynek időtartama alatt az erdőben a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos a tűzgyújtás. Ismeretes, hogy Magyarországon az erdőtüzeket gyakorlatilag 100 százalékban emberi gondatlanság vagy szándékosság okozza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×