eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Nem is szégyelli a kormányfő, hogy hónapokig nem olvas újságot

Keressenek munkát külföldön, házasodjanak milliomossal, és ne olvassanak újságot - viccek és anekdoták mellett e tanácsokkal szolgált fiatalokkal való találkozóján Silvio Berlusconi olasz kormányfő.

A miniszterelnök pártja, a Szabadság Népe (PdL) fiatal tagjaival szervezett programja során nem hiányoztak az immár szokásosnak mondható megjegyzések a nőkről, de komoly témákat érintve a kormányválság is szóba került. Berlusconi biztosította fiatal híveit, hogy a feszültségek ellenére nem lesznek előrehozott választások.

A hallgatóságot megnevettetve a kormányfő épp saját magát ajánlotta egy fiatal lány figyelmébe. "Szimpatikus vagyok, van pénzem, a legenda szerint nem is csinálom rosszul, másrészről viszont benne vagyok a korban, hamarosan örökölni is lehet utánam" - viccelődött arról beszélve, hogy a fiatalok úgy is megoldhatják problémáikat, ha milliomossal házasodnak.

Berlusconi repertoárjába egy Hitler-vicc is belefért, történetei közül pedig a Margaret Thatcher volt brit miniszterelnökkel való találkozóját emlegette fel.

Emlékezete szerint Thatcher azt mondta, nem tud úgy kormányozni, ha olvassa az újságokat, azok ugyanis lehangolják. Ezért Berlusconi azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy ne fordítsanak túl nagy figyelmet a lapokra. Az olasz kormányfő arról is beszélt, hogy szóvivője csak a pozitív hangvételű írásokat tárja elé, ő maga hónapokig nem lapoz bele a kiadásokba.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×