eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Ne keressék a bajt - még mindig életveszélyes túrázni a Pilisben!

A kirándulásra csábító jó idő ellenére még mindig le vannak zárva az esőzések miatt károsodott útszakaszok a Pilisben. Fakidőlésekre a lezárt útszakaszokon kívül, az erdőterület egészén bárhol számítani lehet; kedden a Nagykovácsi útra, szerdán a Normafánál dőltek ki fák. A Pilisi Parkerdőben keletkezett kár már meghaladja a félmilliárd forintot.

Bár egy hete nem esett eső, továbbra is balesetveszélyesek, és ezért le vannak zárva a Pilis völgyeiben futó turistautak - figyelmeztet Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. Kommunikációs vezetője.

Nem látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a pilisszentkereszti Szurdok, a kijelölt útvonalak közül pedig tilos a kerékpározás a Visegrád, Apátkúti-völgy - Pap-rét - Szentedre, Sztaravoda, a Pilismarót - Hoffmann-kunyhó - Kétbükkfa-nyereg és a Pilismarót - Királykúti-nyereg közötti aszfalt utakon. A korlátozásokat a balesetveszély megszűnésekor, egyes útszakaszokon leghamarabb egy hét múlva oldhatják fel. Az aktuális korlátozásokról a Pilisi Parkerdő Zrt. folyamatosan hírt ad a www.parkerdo.hu oldalon.

A lezárt szakaszok mellett az egész Pilis, Visegrádi- és Budai-hegység területére érvényes az a figyelmeztetés, hogy bárhol dőlhet ki fa, ezért fokozott figyelmet kérnek a túrázóktól.

A közlemény szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. területén keletkezett viharkárok összege közben félmilliárd forint fölé emelkedett. Az elmúlt héten további 1.500 köbméternyi fa dőlt ki, így a károsodott faállomány nagysága eléri a 12.500 köbmétert.

A legnagyobb anyagi kár továbbra is az infrastruktúrában tapasztalható, a május közepe óta többször ismétlődő áradások utakat, hidakat, hordalékfogó gátakat mostak el, erdészeti épületeket rongáltak meg. A károk teljes helyreállítása akár egy évet is igénybe vehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×