eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Árvíz után támadnak majd a szúnyogok

Az előttünk álló hetekben sokkal több szúnyogra kell számítani a főváros térségében, mint most - mondta az InfoRádiónak az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének biológusa. Tajti László hozzátette, az árhullám levonulása után, körülbelül másfél hét múlva kezdik a központi szúnyogirtást.

Szakemberek szerint két hét múlva szúnyogáradat éri el a fővárost és környékét a Dunán levonuló árhullám után.

Már most is sokan panaszkodnak a szúnyoginvázióra, de ez még csak az esős idő miatt van - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének biológusa.

Tajti László hozzátette: az árvíz után minden eddiginél több szúnyogra számítanak. A központi szúnyogirtást csak az áradás után lehet megkezdeni, mert egyelőre sem a földi, sem a légi permetezés nem lenne hatékony.

Korábban Török Balázs, a Dunakanyar-Pilis kistérség irodavezetője azt mondta az InfoRádióban, hogy az irtás megemelkedett költségeihez kormányzati támogatást kérnek a települések.

A Balaton körül is egyre több a szúnyog, így a szakemberek holnap megkezdik a biológiai írtást - mondta az InfoRádiónak Sáringer Kenyeres Tamás, a balatoni szúnyogirtást irányító szakértői bizottság vezetője.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×