eur:
397.91
usd:
359.43
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Országosan 270 településen védekeznek az ár ellen

A magyarországi folyók középső és alsó szakaszain folytatódik az áradás, miközben a felsőbb részeken megkezdődött a lassú apadás. Az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője az InfoRádióban elmondta: országosan 270 településen védekeznek az ár ellen, közülük 138 Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van.

Dobson Tibor hozzátette: országosan több mint 3700, ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3600 embernek kellett elhagynia otthonát az áradások miatt, Felsőzsolcán 1300 embert költöztettek ki, a településen egy ember saját házában életét vesztette, halálát áramütés okozta.. Hangsúlyozta: Borsodban 5 települést zár el az árvíz, a Sajó, a Bódva, a Hernád, illetve a kisebb patakok mentén. Közben tegnap délutánra helyreállt az ivóvíz-szolgáltatás az árvíz által szintén sújtott Edelény nagy részén. Országszerte számos út változatlanul járhatatlan és több körzetben akadozik a vasúti közlekedés.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×