eur:
397.18
usd:
356.58
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Részeg madarak potyognak az égből

Kókadt lórik potyognak az égből Ausztráliában. Azt a szakértők sem tudják, mitől tűnnek részegnek a madarak, de lehetségesnek tartják, hogy valamilyen erjedő gyümölcsből lakmároznak.

Az Ausztrália Északi területén élőket lassan már meg sem lepi, ha egy részegnek tűnő lóri pottyan le a kertjükben. A papagájalakúak rendjébe tartozó madarak közül sok koordinálatlanul totyog, míg mások lefordulnak a faágakról, vagy repülés közben egyszerűen leesik.

Nem most figyelik meg először a jelenséget Ausztráliában, az Északi területen november és májuk között rendszeresen zuhannak le az égből a kókadt madarak, amelyek éppen olyan zavartan viselkednek, mint a részeg emberek.

A lórik ráadásul nemcsak, hogy spiccesnek tűnnek, később olyan tüneteik lesznek, mint a másnaposoknak: fáj a fejük, kimerültek és rosszkedvűek. Több el is pusztult emiatt.

A szakértők egyelőre nem értik a jelenséget, de valószínűnek tartják, hogy a madarak valamilyen növény erjedő terméséből esznek, és az sem kizárt, hogy egy rejtélyes kórokozó terjed közöttük.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×