eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Még nem adták fel a férfi fogamzásgátló reményét

Közel két évtizede dolgoznak azon a kutatók, hogy a férfiak számára is kifejlesszenek egy hatékony fogamzásgátló tablettát. Az eddigi sikertelen próbálkozások után a kínaiak azt állítják: megtalálták a csodamódszert.

Óvszer vagy vazektómia - a férfiak e két lehetőség közül választhatnak, ha fogamzásgátlásról van szó. Egy új kutatás szerint azonban egy harmadik módszerre is van esély, Kínában ugyanis 1045, 20 és 45 év közötti egészséges férfiakon végeztek sikeres kísérletet.

Mindegyikük a vizsgálat előtti egy évben egészséges gyereket nemzett, és egyikük partnerének sem volt termékenységi problémája. A vizsgálat két éve alatt a tesztalanyok tesztoszteroninjekciókat kaptak, amelyek a kínai kutatók szerint 99 százalékban eredményesek volt, a vizsgálat befejtével pedig mindegyik férfi termékenysége helyreállt a normális szintre.

A pekingi családtervező intézet szakembere azonban hangsúlyozta: további hosszú távú és átfogó kísérletekre van szükség, hogy bebizonyosodjon a hormoninjekciók biztonsága, kifejezett tekintettel a férfiak szívére és prosztatájára.

A Daily Telegraph-nak nyilatkozó amerikai szakértő azonban arra figyelmeztet, hogy bár az eljárás látszólag sikeres, a különböző embertípusoknál más hatása lehet. A tesztoszteron egyedüli alkalmazása például lehet, hogy beválik a kínai típusnál, de a kaukázusi embertípusnál már nem korántsem olyan biztos.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×