eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Égetőnek érezzük a Napot, de nem káros az UV-sugárzás

Jelenleg nem éri el a káros mértéket az UV-sugárzás - tájékoztatta az InfoRádiót Tóth Zoltán légkörfizikus, meteorológus. Hozzátette: azért érezhetjük égetőnek a napsugarakat, mert a bőrünk a téli időszak után ilyenkor még nincs ehhez hozzászokva, éppen ezért ha több időt töltünk a szabadban, érdemes védőkenőcsöt használni.

Az UV-sugárzás a Nap horizont feletti magasságától, és mivel április végén fog delelni, jelenleg nem kell veszélyes sugárzástól tartani - mondta az InfoRádiónak Tóth Zoltán légkörfizikus, meteorológus. Hozzátette: a lakosság tájékoztatása is májusban kezdődik, mivel ekkor már nagyobb az UV-sugárzás mértéke.

A légkörfizikus kiemelte: most is tapasztalható UV-sugárzás van, de ennek nem olyan az intenzitása, hogy komoly veszélyt jelentsen, nem éri akkora dózis a bőrt.

Ha valaki hosszabb időt a szabadban tölt és napozik, akkor érdemes kenőcsöt használnia, de egy félóra esetén még nincs erre szükség - hívta fel a figyelmet Tóth Zoltán. Azért érezhetjük égetőnek a napsugarakat most, mert a bőrünk a téli időszak, a lakásban tartózkodás után még nincs ehhez hozzászokva - tette hozzá.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×