eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Regényírás Google Mapsre, Facebookra és Twitterre hangolva

Egy interaktív történetmesélésre specializálódott kis brit honlap elnyerte a texasi Austinban megrendezett Dél-Délnyugatra fesztivál fődíját. A We Tell Stories oldalán klasszikus regényeket olvashatunk, oly módon, hogy különféle - a sztorihoz kapcsolódó - igen eredeti kezelőfelületeken a megfelelő pontokra klikkelgetünk.

Dan Hon, a Six to Start egyik alapítója majd kiugrott a bőréből, és szinte el sem hitte, amikor a győzelmüket bejelentették. "Ez egyszerűen fantasztikus!" - nyilatkozta a BBC Newsnak Dan. "Igazából annak is örültünk volna, ha a "kísérletező honlapok" fődíját megnyerjük."

A céget még 2007-ben alapították és az ihletet állítólag onnan nyerték, hogy akkoriban váltak divatossá az alternatív valóságokat bemutató játékos honlapok, amelyeknél a kreativitás és a technológia egyaránt közrejátszott a fejlesztésben. Saját honlapjuk is e rendszer segítségével működik, úgy, hogy a befogadó a sztoriba bármikor interaktív módon is bekapcsolódhat, amikor csak akar. Ráadásul, ha többen vannak egyszerre a rendszerben, akkor egymással kapcsolatba is léphetnek. Hon szerint a mai középkorú korosztály már a számítógépes játékokkal nőtt fel, emellett pedig manapság az internet már mindenhol jelen van - e két médium lehetőségeit ötvözi honlapjuk.

Hon a "rivális" elektronikus könyveket unalmasnak tartja. "Tulajdonképpen nem csináltak mást vele, mint a könyvek kéziratát pdf-formátumba másolták. Ezzel nem használják ki sem a számítástechnikát, sem az internetet."

A cég rendszere bizonyos könyveknél úgy működik, mint a Google Maps, másoknál inkább a Facebook és a Twitter közösségi portálok rendszerét használták fel. A Nicci-French írópáros például kipróbálta, hogy élőben írják regényeiket, úgy, hogy az olvasók azonnal elolvashatták a fejükben megszületett és a rendszerbe beírt mondatokat. "Félelmetes volt számukra. Az írás alapvetően magányos tevékenység, ezúttal viszont úgy érezték magukat, mintha előadóművészek lennének" - mesélte Hon a szerzőkről.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×