eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A gazdasági válság újabb hatása: kevesebb a szőke nő

A szőkék barnára festetik hajukat, hogy komolyabban vegyék őket a munkahelyen, és így talán elkerülhetik az elbocsátást - derül ki egy brit kutatásból.

Minden harmadik világos hajú női dolgozó sötétebb színt választ frizurájának - derül ki a brit Superdrug cég felmérésből, amely 2500 nőt kérdezett meg. A hajfestési láz azért tört ki, mert a vállalatok a recesszió miatt egyre több alkalmazottat kénytelenek elbocsátani, márpedig a szőke hölgyeket kevésbé veszik komolyan a főnökök, így nagyobb az esélyük, hogy elveszítik állásukat. 

A kutatók azt találták: az emberek 62 százaléka szerint a munkahelyen a barnák sokkal szakmaibbak és szakértőbbek, mint a szőkék. "A jelenlegi gazdasági klíma miatt a nőknek jobban oda kell figyelniük megjelenésükre a munkahelyen" - mondta a felmérést készítő cégtől Dan Hadley, aki szerint a kutatásuk bebizonyította: a barnákat igenis komolyabban veszik a munkahelyeken, ezért a szőkék kénytelenek besötétíteni hajfürtjeiket. "Hihetetlen, hogy a hajszín megváltoztatása mennyire átformálja az emberek megítélését, ráadásul magabiztossá is teszi őket" - tette hozzá.

A kutatás eredménye szerint a barnára átfestett nők 31 százaléka tűnt intelligensebbnek az irodában, míg a szőkék 38 százaléka úgy hiszi: a hajszínük hátrányt jelentett a karrierjükben. Azok közül, akik szőkéről barnára változtak, 38 százalék mondta azt, hogy bevált a változás, mert komolyabban veszik őket főnökeik.

A kutatók azt is kimutatták, hogy a hajszín nemcsak a nők karrierjét, de a szexuális életüket is befolyásolja. A szőkék bizonyultak a a legvakmerőbbek a hálószobában: negyedük mondta azt, hogy nyitott új dolgokra, és minden ötödik bevallotta, már szeretkezett mezőn, minden huszadik már vonaton is csinálta, 65 százalékuknak pedig volt egyéjszakás kalandja.

A barnák azok, akik a legkevésbé mennek bele az egyéjszakás kapcsolatokba, bár közel felük mondta azt, hogy már engedett a csábításnak. A leghűtlenebbek a feketék: 44 százalékuk vallotta be, hogy szeretőt tartott, miközben kapcsolatban élt.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×