eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Szégyenfolt" a Buckingham-palotában

A brit uralkodó lakhelyének inasa közel húszmilliós kárt okozott azzal, hogy a palota egyik termében kiöntötte a teát és a kávét az új szőnyegre.

A londoni Buckingham-palotában történt a "drámai" eset: a brit uralkodó lakhelyéül szolgáló impozáns épület ötven méter hosszú termében, a Picture Gallery-ben az inas kiöntötte az éppen felszolgálandó forró teát és kávét.

Az inas egy kis kocsin hozta az italokat a terembe, ahol egy találkozót tartottak. A szerkezet egyik kereke azonban eltört, a rajta lévő italok pedig a földre estek.

Becslések szerint a kár elérheti a 60 ezer fontot, vagyis a több mint 19 millió forintot, ráadásul a szőnyeget három nappal a baleset előtt fektették le. A Daily Mail napilapnak nyilatkozva egy bennfentes elmondta: egy hétig próbálták eltüntetni a foltot, még professzionális tisztítókat is hívtak, de hiába.

Szerencsére van egy pótdarab a szőnyegből, amelyet azért tartanak, hogy a jövőbeni incidenseket el tudják fedni, de senki sem gondolta volna, hogy néhány nappal az új szőnyeg lerakása után már be kell vetni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×