eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nők nem lehetnek metróvezetők

Nők nem lehetnek masiniszták az orosz metróban, de még a vonatvezető mellett sem dolgozhatnak - mondta ki az orosz Legfelső Bíróság.

A testülethez Anna Klevec szentpétervári egyetemista fordult panasszal. A 22 éves lány joghallgató, de amikor hirdetésekből arról értesült, hogy szerelvényvezetők mellé munkatársakat keres a metró, elhatározta, hogy megpróbálja ilyen munkával kiegészíteni szerény jövedelmét.

Ám az illetékes egy pillantást sem vetett Anna önéletrajzára, hanem csak annyit mondott: "Lányokat nem veszünk fel".

A lány nem adta fel, s a Legfelső Bírósághoz fordult, mivel annak hatáskörébe tartozik a nők számára tiltott foglalkozások felsorolását tartalmazó lista esetleges megváltoztatása. A listát egy 2000-ben kiadott kormányrendelet tartalmazza, s a rajta lévő szakmákban a nehéz munka, illetve az egészségre káros munkakörülmények miatt nem alkalmaznak nőket.

A leendő jogász az ítélet hallatán kijelentette: továbbra sem adja fel, s kimerít minden jogi lehetőséget igaza megvédésére.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×