eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hogyan lehet Knutból pénzt csinálni?

A világhírre szert tett jegesmedve, Knut szeptemberben elhunyt gondozójának fia úgy szerzett nem kevés pénzt, hogy az eBay-en áruba bocsátotta apja személyes tárgyait.

Közel hétezer eurót, vagyis nagyjából kétmillió forintot sikerült összegyűjtenie Thomas Dörflein fiának, aki az interneten bocsátotta áruba apja személyes tárgyait. Dörflein volt az, aki a berlini állatkertben nevelte fel a világhírre is szert tett Knutot, a jegesmedve bocsot, aki azóta már felnőtt jegesmedvévé cseperedett. Az állatot elutasította anyja, így került a gondozó szakértő kezei közé.

Dörflein tragikus hirtelenséggel 44 évesen hunyt el tavaly szeptemberben. Fia úgy döntött, hogy apja néhány személyes tárgyát felteszi az eBay aukciós weboldalra, ahol az érdeklődők most szombatig licitálhattak az ereklyékre. Elkelt többek között Dörflein hálózsákja is, amelyben a férfi Knut mellett aludt, hogy akár éjszaka is megetethesse. Egy internetező 1400 eurót (közel 400 ezer forintot) volt hajlandó fizetni a tárgyért.

A legnagyobb összegért Dörflein tízéves autója kelt el: 3600 eurót, vagyis közel egymillió forintot adott érte valaki. Az online aukción licitálni lehetett még többek között egy övre, egy Elvisről szóló CD-s könyvre és egy zsebkésre is.

A 18 éves fiú azt állította: azért kellett neki a pénz, hogy gondozza apja sírját. A német újságok arról cikkeztek, hogy a pénzből többek között fejfát vesz a sírra. Az állatgondozó egykori menyasszonya azonban ízléstelennek minősítette a fiú tettét, mert szerinte ezek a tárgyak túl személyesek ahhoz, hogy áruba bocsássák őket.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×