eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Másodpercenként 1500 forintot hoznak a könyvek

A Harry Potter-regények szerzője, JK Rowling a legjobban kereső író. Az angol gyermekkönyvszerző számlája másodpercenként 5 fonttal, azaz mintegy 1500 forinttal gyarapszik.

A Forbes magazin összeállítása szerint Rowling tavalyi jövedelme nagyságrendekkel több a leggazdagabb írók listáján őt követő James Pattersonénál. A Sam levelei Jennifernek című kötet szerzője 50 millió dollárt keresett 2007-ben, azaz 9 milliárd forintnak megfelelő összeget, míg a boszorkánytanoncról regénysorozatot író szerző ennek hatszorosát, 300 millió dollárt.

A lista harmadik helyén a sci-fi regényeiről híres Stephen King áll, a Langolierek vagy a Hasznos holmik szerzője 45 millió dolláros éves jövedelemmel büszkélkedhet.

Az első tíz helyezett között szerepel még a romantikus regényeiről ismert Danielle Steel 30 millió dolláros bevétellel, valamint John Grisham amerikai író, aki igazságügyi thrillerregényeiről lett ismert az egész világon, ő 25 millió dollárral gazdagodott tavaly. Ken Follettnek, A katedrális szerzőjének 20 millió dolláros éves bevétele van az összeállítás szerint.

Az adatokból kiderül, hogy a 43 éves Rowling, aki másfél évtizeddel ezelőtt még egy egyedülálló anyaként szociális segélyből tengődött egy önkormányzati lakásban, egymaga többet keres, mint az utána következő kilenc legnagyobb jövedelmű szerző együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×