eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Organikus pamut- és bambuszpólók - hódít a környezetbarát divat

Már korábban berobbantak a divat világába a biogyapotból készített ruhák, de most itt az új trend: a bambuszpóló.

Jeff Fulmer annak az új amerikai vállalatnak a vezetője, amely divatos pólókat készít - bambuszból. A Bamboo U célcsoportját a huszonéves nők alkotják.

Az üzletember szerint a gyapot esetében a termesztésnél óriási mennyiségű növényvédőszert és műtrágyát használnak fel, amelyek beszivárognak a tavakba és folyóba, súlyosan pusztítva az élővilágot.

"A bambusz 100 százalékban lebomlik, és a biogyapothoz hasonlóan káros vegyi anyagok nélkül termesztik" - állítja Jeff Fulmer, aki szerint a bambusz használata a divatiparban sokkal kifizetődőbb lehet, mint az organikus gyapot.

A bambusz ugyanis jóval gyorsabban nő, és nem kell évenként újravetni, mint a gyapotot. Ráadásul olyan anyagokat tartalmaz, amelyek távol tartják a baktériumokat, továbbá a bambuszból készített póló viselője kellemetlen testszagát is elnyeli.

Az üzletember azt állítja: a bambuszból készült ruhák viselése nagyon kényelmes, a selyem érzését nyújtja.

A Bamboo U pólói 70 százalékban bambuszból, 30 százalékban pedig organikus gyapotból készülnek, és 30 dollárba, vagyis közel 5 ezer forintba kerülnek.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×