A pattogatott kukorica egészséges, mert csökkenti a szív- és cukorbetegség kialakulásának veszélyét. S ami még jobb hír: egy amerikai felmérésből kiderült, hogy azok, akik naponta fogyasztanak ebből az arrafelé igen kedvelt csemegéből, azok 250 százalékkal több teljes kiőrlésű gabonát és 22 százalékkal több rostot juttatnak a szervezetükbe, mint a pattogatott kukorica esküdt ellenségei.
De vigyázat: a jótékony hatás csak a sima pattogatott kukoricára igaz! Egyetlen evőkanálnyi vaj hozzáadása nyolc gramm vérrögképző zsiradékot és 100 plusz kalóriát jelent! Ezért legföljebb egy kis olaj hozzáadását javasolják a szakértők.
Egy másik kutatásból is az derült ki, hogy a pattogatott kukorica és mogyoró nem növeli a divertikulózisnak nevezett, kellemetlen bélbetegség kialakulását, hanem éppen ellenkezőleg: csökkenti annak a veszélyét. (A divertikulózis egy gyakran sokáig rejtetten maradó probléma, amelynél a vastagbél bizonyos részein kisebb kiöblösödések jelennek meg. Ha a kitüremkedések a bennük pangó és erjedő bélsártól begyulladnak, az életveszélyes is lehet.)
Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban