eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csalónak nevezik a fejjel lefelé lógó "denevérembert"

Egy amerikai mágus hatvan órát töltött fejjel lefelé csüngve a New York-i Central Parkban. Több szemtanú azonban azt állítja: az illuzionista több időt tölt talpon, mint lógva.

David Blaine a New York-i Central Park jégcsarnokában egy acélelemről lábánál fogva lógatta le magát. 60 órát töltött így, majd a mutatvány végén élő adásban közel 14 méter magasságból "halálugrást" hajtott végre.

Az arra járó újságírók és kíváncsiskodók többsége azonban azt állítja: a 35 éves férfi csal, mert sok időt tölt talpon. Az Entertainment Weekly bloggere például azon háborodott fel, hogy a showman éppen egy hosszú szünetet tartott. "Szomjas volt, és az orvosok ellenőrizték életfunkcióit. Ott állt a lábán és palackos ásványvizet ivott" - írja a csalódott szemtanú.

Több internetes oldalon is epés megjegyzéseket tesznek Blaine-re, akit többen csalónak neveznek. "Ez olyan, mintha 22 órás éhségsztrájkot tartana valaki: 2 órát szán ebédre és vacsorára. Ja, és persze kávéra, meg egy kis nassolnivalóra" - írja az egyik felháborodott kommentelő.

Egy másik pedig azt állítja: reggel 9 órakor érkezett a helyszínre, és látta, amint a férfi 20 percet állt. Megkérdezte a biztonsági őrt, aki elmondta: reggel 8 óta már három vagy négy szünetet is tartott Blaine.

Az illuzionista szóvivője azonban elmondta: szó sem volt arról, hogy megszakítás nélkül 60 órát lóg majd fejjel lefelé. "David mindenhol elmondta, néha felhúzza magát fejjel fölfelé, hogy helyreálljon a vérkeringése".

"Nagyjából óráként ötperces szünetet tart, hogy az orvosok ellenőrizhessék állapotát. Ilyenkor iszik és könnyít magán - ezeket még ő sem tudja elvégezni fejjel lefelé" - nyilatkozta Pat Smith.

A showman már több mutatványával kápráztatta el a New York-i közönséget: nyolc évvel ezelőtt 61 órát töltött jégtömbbe fagyasztva a Time Square-en, hat éve 35 óráig állt a közkönyvtár épülete mögött magasodó 27 méter magas oszlop tetején, tavaly előtt pedig egy hétig bírta ki a víz alatt egy műanyaggömbben a Lincoln Center előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×